El nou director general haurà de liderar "un procés de revisió estratègica" per reforçar el posicionament de l'escola de negocis en un mercat educatiu altament competitiu i marcat pels canvis constants
Relleu a la direcció general d’Esade. El patronat de l’escola de negocis barcelonina ha anunciat aquest dimarts que a partir de l’1 de setembre Xavier Mendoza substituirà Koldo Echebarria, que finalitza el seu mandat després de quatre anys d’ocupar el càrrec. Mendoza és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona i Llicenciat en ADE i màster en Direcció d’Empreses per Esade, institució amb la qual té vinculació des de 1982 i on va ser degà de l’escola de negocis entre el 2000 i el 2008. El nou director general és professor del Departament de Direcció General i Estratègia i, des del març del 2021, és també director acadèmic de la iniciativa 2030 Leaders Program per a la Fundació Misk, a Aràbia Saudita.
“El coneixement i l’experiència de Xavier Mendoza resultaran de gran valor per conduir un procés de revisió estratègica que faciliti la formulació d’un nou Pla Estratègic Institucional, una vegada que l’actual s’aproxima al final. Entre els objectius del seu mandat es prioritzarà seguir avançant en el compliment de la missió d’Esade i enfortir el seu posicionament com a institució acadèmica que es distingeix per la qualitat de l’experiència educativa, el compromís amb la innovació, la iniciativa emprenedora, la sostenibilitat i l’impacte social, tot recolzat en una investigació rigorosa i rellevant per a la societat”, ha destacat Esade.
El mandat de Koldo Echebarria ha estat marcat per la pandèmia i per tots els esforços i els canvis que ha hagut de fer l’escola de negocis per mantenir la seva activitat i poder continuar oferint classes als alumnes. La crisi sanitària va portar la institució acadèmica a tancar amb unes pèrdues de 700.000 euros l’exercici 2019-2020, però aquesta situació es va poder revertir un any després. Així, en el seu darrer exercici fiscal, tancat l’agost del 2021, Esade va facturar 106 milions i va obtenir un benefici de quatre milions d’euros. El patronat assenyala que durant el mandat d’Echebarria “s’han culminat projectes de gran envergadura” i destaquen l’enfortiment “del prestigi global” i la capacitat per atraure cada cop més el talent internacional, ja que ara el 65% dels alumnes són estrangers. En els darrers quatre anys, Esade ha creat també nous graus per reforçar la seva aposta per la innovació educativa, s’han millorat les competències tecnològiques i s’ha ampliat el programa de beques, amb una dotació de 4 milions i 297 alumnes beneficiats.
Entre els projectes pendents d’Esade figura la remodelació del complex que ocupa a l’Avinguda Pedralbes, a Barcelona, i la recerca d’un edifici a Madrid per posar en marxa un nou campus. Amb més d’11.000 alumnes cada any, la institució acadèmica divideix la seva activitat en tres grans àrees: escola de negocis (Business School), Facultat de Dret (Law School) i programes de formació de directius (Executive Education).
Prop de 600 projectes empresarials s'han beneficiat de les convocatòries, un 66% dels quals han…
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició