La ‘proptech’ destinarà els recursos a ampliar l'ús de la IA, incrementar els seus serveis i reforçar la seva posició en el mercat, després de triplicar els seus ingressos el 2024
Els cofundadors de Zazume, Jeroem Merchiers i Guillermo Ceballos.
Zazume avança en el seu objectiu d’acostar als petits propietaris eines de gestió del lloguer residencial que fins ara estaven a l’abast de grans tenidors. Amb l’objectiu de potenciar la seva aposta per la IA, de reforçar la seva posició en el mercat i d’incrementar els seus serveis, la proptech ha tancat una ronda de finançament de 2,3 milions d’euros, liderada per Sabadell Venture Capital i Nordstar, entre altres inversors.
La companyia barcelonina ha tancat aquesta operació després d’haver triplicat els seus ingressos durant 2024, en un any durant el qual va aconseguir una altra fita: aconseguir la rendibilitat tant en ebitda com en flux de caixa, després d’un creixement potenciat per un model que combina tecnologia basada en IA amb serveis financers, amb el focus en els petits propietaris, que representen el 95% del mercat de lloguer a nivell estatal.
Va ser posar el focus en aquests propietaris i virar la mirada del lloguer vacacional al lloguer residencial el que va posar la llavor de Zazume. Jeroem Merchiers venia de la direcció general d’Airbnb per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, des d’on va viure el ràpid procés de digitalització del lloguer vacacional en menys d’una dècada, sense que passés el mateix en el lloguer de llarga durada. “Ens sentim còmodes reservant cases a l’altre costat del món sense veure-les, i en canvi el mercat residencial és l’oposat i està molt poc digitalitzat”, recalca Merchiers. En plena pandèmia, li va plantejar la idea a l’emprenedor Guillermo Ceballos, i tots dos es van centrar en llançar Zazume.
La startup es va materialitzar el 2021 amb l’objectiu d’oferir eines que digitalitzin tot el procés del lloguer de mitjana i llarga durada, amb informació a temps real sobre l’estat de cada pagament i de les possibles incidències en cada propietat. Aquestes eines engloben tot el procés, des de la cerca d’inquilins fins a la garantia dels pagaments mensuals i la gestió d’incidències.
Així, Zazume s’encarrega de publicar els habitatges en portals digitals i de concertar visites, que es realitzen a través d’una xarxa de 500 agents immobiliaris col·laboradors. La plataforma, que també facilita la signatura del contracte, garanteix el cobrament del lloguer el mateix dia de cada mes, hi hagi o no retards o impagaments per part de l’inquilí, mitjançant un servei que comporta un cost d’entre un 4% i un 10% de la renda per al propietari.
A més, la plataforma facilita la gestió de reparacions i reformes assumint les despeses inicials i oferint opcions de finançament als propietaris, avançant-lis fins a tres anys de lloguer, en un nou servei que la startup impulsarà amb els 2,3 milions captats amb la ronda, com ha detallat Merchiers.
La companyia, que va tancar el 2021 una altra ronda de 2,5 milions, ha gestionat fins ara unes 2.000 propietats, triplicant el 2024 les xifres de l’any anterior. Com avança Merchiers, l’objectiu és aconseguir-ne 10.000 en els pròxims dos anys, en un context en el qual existeixen tres milions d’habitatges en lloguer a Espanya. D’aquesta manera, la plataforma té marge per créixer i mantindrà el focus en el seu mercat natiu, almenys durant aquest dos anys.
A poc més d'un any de la seva defunció, el Palau Martorell acull l'exposició més…
Lust és una paraula anglesa que es tradueix com a luxúria. La luxúria, un dels…
“Potser vaig escoltar massa l'Albert Pla o Extremoduro, els meus profetes d'adolescència, però tot allò…
Fusionar teatre i ciència. Aquest és el propòsit amb què neix l'any 2013 l'Institut de…
Gastronomia, música i cultura popular seran protagonistes d'un icònic espai que torna a la vida…
La troballa d’un vaixell del segle XV a l’antic Mercat del Peix és una notícia…